onsdag 30 juni 2010

Yoga


Som Yoga instruktören sa i dag "Det finns två universum - Du och din matta". Det är mycket effektivt med yoga då det är medvetandeträning där andningen är avgörande, där de inre organen används till fullo och där det är hundra procent koncentration på alla kroppsdelar.


Vill man köra yoga och få ut allt från den skulle jag råda dig att försöka förstå principerna för hur du ska jobba med andning, kropp och tankte samtidigt. Det går tyvär inte att snabba fram det utan det är något man uppnår efter flera pass, under tiden brukar man få både harmoni, glädje och resultat.


Har man hälsoproblemet Stress rekomenderar jag definitivt yoga eller liknande träning som fungerar som energipåfyllning efter en dag full av intryck och information, då kan det vara på sin plats med lite yoga som har en lugnande och renande effekt.

Psykologiska Tekniker


Hittade över 15 liknande bilder i dagens DN. Varför omringas Skottdrama artikeln med Vinreklam?!

Olika vinreklamer fleshar förbi när jag läser DN och andra morgon/kvällstidningar, detta är enligt mig ett Stimulus (Priming).

Man bläddrar i en dagstidning och helt plötsligt ser man en bild på en vin flaska där det dessutom står
”Utmärkt, typiskt och härligt fruktigt för inga pengar”
Det är sommar, vi får oundvikligt se ett Rosévin från Spanien med en text som säger att den är "härlig" och "för inga pengar alls!, vi förbereds på något positivt och får en bild av oss själva i goda vänners sällskap sitta i en park och dricka detta goda, härliga och billiga vin. (Inom psykologin kallas detta för Scheman).

Är det tanken bakom denna reklam? Självklart.
I Sverige får man inte göra reklam om alkohol eller rökning Utan en liten text som säger ”Rökning skadar din hälsa” eller ”alkohol i samband med arbete ökar risken för olyckor”. Det känns väldigt dubbelmoraliskt för mig och självklart handlar det först om pengar och politik och sen om folkets hälsa.
Hälsan i dag har tyvärr blivit väldigt kommersiell då vi människor tack vare all forskning har blivit mer medvetna om den och det kan vi inte få grattis utan det ska verkligen kosta.

Riksdag och Regering har beslutat om mål och insatser för att Minska och begränsa bruk av alkohol och tobak. Men alkoholkonsumtionen bara ökar i Sverige vilket kan bero på denna dubbelmoraliska sätt och massmedia.

Man har alltid kunnat styra människor med hjälp av olika psykologiska tekniker, allt från att köpa en viss grönsak till att skjuta en annan.

Här ser man flera stycken staplade efter varandra.

tisdag 29 juni 2010

Idrott










VM - Brasilien 3 : 0 Chile

Brasilien helt klart favorit! Som vanligt bjuder Brassarna på fotboll som säger "Vi tror på oss själva.

lördag 26 juni 2010

Hej, hej :)

Jag har varit inne på hur många ”hälsobloggar” som helst de senaste dagarna bara för att se vad folk skriver om egentligen, Vad kan jag säga…. Inte så mycket faktiskt. Det har bara skapat irritation och frustation hos mig.
Folk där ute vågar verkligen uttala sig hur som helst om något de inte har en aning om, hmmm….

Det är jätte bra att alla får skriva om vad de tänker och känner, men jag tycker verkligen inte om att alla får skriva om Hälsa, jag har alldeles för stor respekt för min och andras hälsa, om ni förstår vad jag menar (min egen definition av hälsa).

Sedan länge, länge är jag mycket intresserad av hälsa, kost och träning och har länge velat dela med mig av mina tankar, känslor och erfarenheter. Jag kan vara svår att förstå då det är så sjukt mycket jag tänker, känner och `erfarit` så jag blir skitglad om någon vill bolla med mig, eller kanske tom vågar komma i min väg! :) :)

Anledningen till att jag vågar vara så himla fräck är ingen annan än att jag utövar Taekwon-DO och har faktiskt ganska lätt vunnit till mig några guld här och där! ;-)


Jag i Röd hjälm.



Förstår ni? ;)

Till hösten får jag min 5-grad, riktig rolig sport som jag lätt kan rekomendera alla att prova på!

tisdag 22 juni 2010

Välkommen!

Inom kort kommer ni att få följa med i min vardag som Hälsocoach samt Hälsovetare.

Varma hälsningar Liberta