torsdag 29 september 2011

Äntligen!

Hej,

Nu är det spikat! Nästa vecka ska jag träffa riksföreningen - Anorexi/Bulimi för att diskutera de förebyggande arbeten i verksamheten och se vad jag kan göra för att stödja personer med ätstörningar.

Jag ser fram emot mötet och jag återkommer med mer om det!

Vill önska alla en god natt,

Liberta



onsdag 28 september 2011

Inspirerande dag!

Hej,
Jag ska låta er fortsätta fråga på veckan ut innan jag publicerar era frågor med svar på bloggen.


Det har varit en lång dag med ett mycket givande planeringsmöte med S IF och uppfriskande uteaktivitet som avslutning.

Det är jätteintressant att bolla tankar med verksamhetsledaren som med stort passion och engagemang lämnar inspiration till coachingprojektet.
Inspirerande möten med människor stärker min vilja att hjälpa till och driva "hälsoarbeten" i hamn.

Imorgon väntar nya utmaningar!

Önskar alla en god kväll!

Liberta

onsdag 21 september 2011

FRÅGESTUND!




Hej alla!

Jag får många värdefulla frågor på mail och Facebook så tänkte passa på att ge er möjligheten att ställa frågor om hälsa, kost eller träning. Alla frågor (anonymt) och svar kommer samlas till ett eget inlägg på bloggen i slutet av veckan.

Så passa på!


Ni är välkomna att maila frågorna till halsocoach.liberta@gmail.com


Jag ser fram emot att läsa era frågor och ska svara efter bästa förmåga!

tisdag 20 september 2011

God kväll!

Jag hoppas att alla har haft en bra dag och kväll, med utrymme för återhämtning då tiden idag ofta inte vill räcka till.

I dag har jag jobbat med planeringen inför coaching-projektet. Det finns en stark drivkraft i mig att vara med och höja de blivande fotbollsstjärnor som finns i laget, genom möjligheten att påverka deras utveckling och kvalitet.

Min återhämtning idag var en promenad utanför stan, jag gillar att vara ute i naturen. Det är en härlig kontrast till stan och det är också där eller på träningen jag hittar inspiration och många tankar som växer fram, det ger mig kraft.


Med detta önskar jag alla god natt!


Träning

Så här i början av veckan kan man känna sig lite trött och ur form efter helgen. Det kan vara dagar som denna som får en att tänka att det är dags att börja använda det där outnyttjade träningskortet som bara ligger där och går på en massa pengar.

Ta i så fall tillfället i akt men glöm inte att träning är tålamod och motivation inifrån för att det ska bli hållbart och ge resultat.

Istället för att ha en oanvänd träningskort i plånboken som bara skapar retning är det både sundare och mer ekonomiskt att hitta en träningsform man gillar och passar ens livsstil.

Det om nått ger resultat!

Liberta

söndag 18 september 2011

Utveckla med feedback

Är du en av de som känner att du behöver bli bättre på att ge feedback till arbetskamraterna eller vännerna? Alla behöver vi då och då feedback som får oss att bli bättre på det vi gör och växa på ett nyttigt sätt.

- Ge mer feedback än bara ”tummen upp” och ”bra jobbat där”, genom att skapa en kommunikation som öppnar upp för utveckling på ett konstruktivt sätt.

Feedback, beroende på hur du framställer det du ska säga kan både lyfta upp personen och dra ner den, så omtänksamhet är nödvändigt.

Vill du ge någon feedback till en situation kan det vara en bra idé att först fråga om den är intresserade av att få feedback om din uppfattning, försäkra dig om att den är öppen och vill ta emot det.

Vill den höra din uppfattning kan det vara bra att börja med att stärka det positiva genom att bekräfta det som varit bra, och stärka självförtroendet.

Glöm inte att beröm är en av de betydelsefullaste formerna av feedback. Om du berömmer någon märker du kanske hur personen öppnas och blir glad. Får man beröm och uppmuntring känner man nöje och lust för det man gör, såväl som man blir mer mottaglig för konstruktiv feedback.

Med önskan om en trevlig söndag, Liberta