onsdag 9 november 2011

ELINA NILSSON

Ja det är ett namn som är stor inom kampsportsvärlden där hon tävlar i Muay Thai som är en form av boxning. För bara ett par månader sen tog hon VM guld i Uzbekistan och just nu förbereder hos sig för Nordiska Mästerskapen som går i helgen.

Jag ska nämligen få träffa henne på söndag för en intervju som jag verkligen ser fram emot!
Om någon har en fråga till Elina kan jag ta med mig de! :-)Bästa hälsningar,
Liberta

23 kommentarer:

 1. Min(a) fråga till Elina är hur mycket hon tränar? Vad hon äter? och om hon inte kan starta en tjejgrupp eftersom jag tröttnade på att träna med bara killar ;-)

  SvaraRadera
 2. Hej Maria!

  Kul med frågor :). Just nu är det ett helsike med träningen eftersom jag pendlar mellan två städer men jag siktar på ett pass om dagen när jag är i Sthlm men helst två. Hemma i Göteborg tränar jag alltid (vilar dock alltid minst en dag i veckan) två pass om dagen.

  Jag äter varierat men kolhydratfattigt. Tycker mycket om kött, kyckling och avokado!

  Tycker väldigt mycket om att undervisa men just nu hinns det inte riktigt med. En tjejgrupp vore kul!

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera
 3. Hej Elina!

  Du verkligen inspirerar! Hoppas man får se mer av dig..

  SvaraRadera
 4. Elina - Vad tyckte du om debatten på tv4?

  SvaraRadera
 5. Hej! Känns väldigt roligt att kunna inspirera andra :-). Är du i Göteborg någonting så blir det en match till innan jul, på Muay Thai Arena den 4 december på Svenska Mässan.

  - - -

  Jag tyckte att debatten på TV4 gick bra. Bättre än tidigare debatter och bland andra George Sallfeldt och Erik Bolin förde fram bra argument på ett nyanserat och sakligt sätt!

  Det är mycket jobb kvar med att få MMA och även andra kampsporter lika accepterade som andra större idrotter men vi fortsätter att jobba på det och att lyfta fram idrotterna genom bra tävlingar, förebilder, ännu mer insyn och kunskapsspridning!

  Vad tyckte du?!

  SvaraRadera
 6. Elina - Jag tycker det var en bra debatt för MMA. Sen tycker jag att det var absurd från "motståndarsidan" att jämföra gatuvåld med kampsport och därför hoppas jag verkligen att det fortsätter debatteras för allas skull så att säga..Speciellt med George som deltagare då han kom med pålästa argumentation!

  SvaraRadera
 7. Hej

  Jag tycker inte Paolo Roberto passar in i debatten. Dessutom gjorde han bort sig. Håller han ens på med mma?

  SvaraRadera
 8. Vad coolt! :) spännande att få intervjua henne!

  SvaraRadera
 9. tycker att de hur bra som helst att Sverige tog guld i Muay Thai, jätte bra nyheter. Vore de inte för den här blogen skulle jag aldrig ha vetat om de här, inte ett ord hördes om detta på sporten på tv. Vi e ur usla på i stort sätt alla boll sporter, som alltid tar upp i stort sätt all sändningstid. De här e ju lite väll synd tycker jag, för av min egna erfarenhet av kampsport så gick vi igenom värdegrund, regler och säkerhet men inte i någon av bollsporter (host: fotboll) men här så ligger vi ju långt framme som helst. De värmer ens hjärta att Elina tog guldet, för de e bra att Sverige kan även i dessa mörka tider. Gött att höra, grattis Elina

  med vänliga hälsningar
  Daniel Tvingby

  SvaraRadera
 10. Lägg ner kampsporten för alltid

  SvaraRadera
 11. Jag tycker det är bra med debatter om just MMA då det råder skilda åsikter om sporten och det öppnar för vidare diskussion kring detta.

  När man får en inblick i MMA i media visas det oftast korta inslag där två personer sparkar och slår varandra hejdlöst. Jag kan förstå att det skapar sådana reaktioner då jag själv första gången tyckte det såg sjukt ut och utan någon som helst mening.

  Tittar man närmare på sporten så ser man att det finns en hel del regler som man ser saknas i andra sporter, och det är märkligt med tanke på att skadorna är högre i tex fotboll och hockey..

  SvaraRadera
 12. kampsporten har skapat än en starkare gemenskap och sammanhållning än vad bollsporter (bla annat fotboll) någonsin kan skapa.

  Mvh
  Daniel T.

  SvaraRadera
 13. Ja, onekligen känns det som att de som är emot kampsport och i synnerhet MMA börjar få slut på argumentation som inte grundar sig i moraliska åsikter. Jag tycker det är bra och väldigt viktigt med debatter, diskussioner – åsikts- och yttrandefrihet! Jag förstår dom som tycker att MMA ser brutalt ut och hellre sysslar med/tittar på något annat på TV eller ute på landets arenor, alla tycker om olika idrotter. Inget konstigt med det och det viktigaste är att alla hittar någon form av idrott och motionsform som är rolig och givande för oavsett åsikt om kampsport tror jag alla kan skriva under på att hälsa och motion ger livskvalitet, glädje och gemenskap?! Jag har själv sysslat med orientering, hästar, lite friidrott och terränglöpning innan jag fastnade för kampsport.

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera
 14. Paolo Roberto har ju sysslat med kampsport och boxning hela sitt liv men vet inte om han också tränar MMA nu för tiden. Jag vet däremot att han är involverad i Rumble of the Kings som är en gala baserad i Sthlm med ett fightcard där dom har matcher i såväl thaiboxning, K-1, boxning som MMA.

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera
 15. Att: Daniel Tvingby

  Tack! Blev glad av att läsa ditt meddelande :-). Faktum är att media har blivit lite flitigare på att även få med kampsport i sportsändningarna. Vet att det sändes klipp mm från VM på Sportnytt och det är ju jättekul!

  Jag tycker nog att all idrott fostrar och bidrar med mycket viktigt som gemenskap och hänsyn, teamspirit, glädje över prestationer - andras och egen, innebörden av att kämpa för att uppnå mål och en större förståelse för andra människor och kulturer.

  Tränar du fortfarande kampsport?!

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera
 16. Angående Paolo Roberto i debatten så menade jag att han har ett sätt att prata på och utstrålning som inte gynnar kampsporten. När genusforskaren pratar om att det finns många alfahannar som tränar mma börjar Paolo gorma som en av de värsta sådana och pekar på Hanna som sitter bredvid som exempel på att det visst finns tjejer som tränar. Han om någon är inte bra att ta in som ett "bra" exempel på kampsportare. Jag tycker han förstärker bilden av alfahannar plus att han inte är den bästa på att diskutera och debattera saker. Släpp fram någon djupare person som har vettiga argument och som inte ser ut och beter sig som en alfahanne. Någon lugn och sansad person, hur svårt kan det va?! Men det var säkert taktiskt av tvbolaget att sätta in honom....många retar sig på honom och det vet de om.

  Varför var inte du med i debatten Elina? Du har redan här uttryckt bättre åsikter än vad de som var med i tv gjorde under hela programmet.

  SvaraRadera
 17. Kul att du svarade Elina :) då har jag tyvärr missat de klippet. Får se om de ligger nåt youtube kanske om det :) jag tränar inte längre, jag har tyvärr inte gjort de på ett år pga en över ansträngning i knät och studier. Kommer kanske plocka upp teakwon do:n igen, men de beror mest på hur de schemat ser ut för mig till nästa halv år. Av egen erfarenhet och av andras så håller jag vid mig att kamrat känslan inom kampsporten e bättre, när jag tränade fotboll så var de inget snack om gemenskap bara egen kära människor.
  mvh
  Daniel T.

  SvaraRadera
 18. Hej!

  Jag håller med dig om mycket.

  Jag blev inte tillfrågad ;-). Tyckte att George Sallfeldt och Erik Bolin gjorde bra ifrån sig och nyanserade debatten. Sedan är det många som sliter i det tysta med att göra kampsporten legitim. Jag skulle gärna jobba mer för kampsporten men kanske att jag är aktivt tränande och tävlande och försöker föra fram kampsporten på ett bra sätt när tillfälle ges kan bidra en del?!

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera
 19. Hej Daniel!

  Tråkigt med din skada. Hoppas att du snart är hel igen!

  Lycka till :-)

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera
 20. Hej igen Elina

  Det låter som en bra idé att hoppa in när du får tillfälle. Det är ju samtidigt viktigt att orden kommer från någon som är mycket aktiv inom sporten för att det ska låta trovärdigt. Där passar du ju bra in.

  Kanske kan du få gästblogga här då och då? eller skriva ett inlägg med dina egna ord. Att twittra verkar ha bra genomslagskraft också. Lycka till!

  Mvh Maria

  SvaraRadera
 21. Hej Elina! Jag håller med ovan om att du ska vara med och debattera, det är viktigt med trovärdigheten!

  Grattis till Guldet!!

  vh,
  sussi

  SvaraRadera
 22. Grattis!!! Tävlar du ikväll på Hovet Elina?

  SvaraRadera
 23. Hej!

  Ledsen för sent svar. Tävlade inte på Hovet (hade GÄRNA gjort det dock!). Däremot gick min klubbkamrat Alex Harris match och vann mot Yoshihiro Sato :-). Går nästa match i Göteborg till helgen mot en portugisiska. Spännande och kul att få gå hemma i Göteborg! Jag pendlar mellan Göteborg och Stockholm och bor väl ungefär lika mycket i städerna just nu.

  Tack för gratulationen Sussi :-D

  Att Maria: Jag har en blogg på Fightermag.se. Tycker om Libertas blogg och sida är kikar in här med jämna mellanrum för att följa vad hon gör!

  Hälsningar,

  Elina

  SvaraRadera