söndag 18 september 2011

Utveckla med feedback

Är du en av de som känner att du behöver bli bättre på att ge feedback till arbetskamraterna eller vännerna? Alla behöver vi då och då feedback som får oss att bli bättre på det vi gör och växa på ett nyttigt sätt.

- Ge mer feedback än bara ”tummen upp” och ”bra jobbat där”, genom att skapa en kommunikation som öppnar upp för utveckling på ett konstruktivt sätt.

Feedback, beroende på hur du framställer det du ska säga kan både lyfta upp personen och dra ner den, så omtänksamhet är nödvändigt.

Vill du ge någon feedback till en situation kan det vara en bra idé att först fråga om den är intresserade av att få feedback om din uppfattning, försäkra dig om att den är öppen och vill ta emot det.

Vill den höra din uppfattning kan det vara bra att börja med att stärka det positiva genom att bekräfta det som varit bra, och stärka självförtroendet.

Glöm inte att beröm är en av de betydelsefullaste formerna av feedback. Om du berömmer någon märker du kanske hur personen öppnas och blir glad. Får man beröm och uppmuntring känner man nöje och lust för det man gör, såväl som man blir mer mottaglig för konstruktiv feedback.

Med önskan om en trevlig söndag, Liberta

1 kommentar:

  1. Hej :-) Kul när det är om ämnen jag själv har läst. Hoppas allt är bra med dig!

    SvaraRadera