tisdag 25 januari 2011

Plommon bra för skelettetPlommon håller skelettet stark enligt ny studie vid Florida State University. Plommon innehåller mycket antioxidanter och mycket K-vitamin och kalium som är bra för skelettet. Man kan äta de som de är eller i frukostflingorna eller frukostgröten!Ha en underbar kväll alla!

4 kommentarer:

 1. Nu inspirerade du mig att ta reda på mer om K-vitaminet. Det finns i flera goda grönsaker, så förhoppningsvis får man enkelt i sig så mycket man behöver.

  SvaraRadera
 2. Ja, precis. Dela gärna med dig det du hittar.

  SvaraRadera
 3. Spenat, broccoli, grönkål, vitkål och brysselkål m m ger K1. K2 finns i animaliska livsmedel (t ex njure och lever) och bildas av bakterier i tarmen. Det anses ovanligt med brist på denna vitamin.

  SvaraRadera
 4. Tack för att du dela med dig det. Vitamin k är en av de 13 essentiella (livsnödvändiga) vitaminer som finns, det är ganska sällsynt med vitamin k brist eller vitaminbrist överhuvudtaget, nationellt. Däremot förekommer brist på D-vitamin främst hos barn, äldre och gravida vilket också är essentiell och fettlöslig precis som K vitamin, så för den gruppen främst är det jätteviktigt med alla vitaminer och mineraler. Brist på något eller några av dessa essentiella vitaminer påverkar och utvecklar sjukdomar.

  SvaraRadera