måndag 5 juli 2010

Äta ute utan skuldkänslor


Du kan välja noga när du äter ute

Att gå ut och äta tycker vi är trevligt, det är socialt och kulturelt, speciellt sommartider. Det är inte många som tänker på att äta sunt när vi äter ute, utan vi väljer det vi tycker låter godast när vi går igenom menyn. Det som många kanske inte tänker på är att det kan vara en minfält när det handlar om att äta nyttigt ute. Det är svårt, men det går dock med lite vljestyrka att äta ute utan att fördärva alla sina nyvunna, hälsosamma vanor :)

OBS: Skäms aldrig för att ta bort eller lägga till ingrenienser såsom det passar dig bäst.
Tips för alla som tycker om att äta ute men tycker inte om skuldkänslor:
 • Läs menyn noga och leta efter vad som verkar nyttigast.

 • Länsa inte hela brödkorgen medan du läser menyn eller väntar på maten.

 • Undvik mat som är friterad, panerad eller innehåller för mycket kolhydrater.

 • Skäms inte för att be att få maten tillagad på annat sätt än vad som beskrivs på menyn. Köket har redan ingredienserna så det är inget besvär att laga till rätten utan att täcka den med mäktig sås.

 • Drick vatten till maten.

Äta ute är idag väldigt vanligt, och det tillhör som sagt de sociala livet. Man vill inte skilja sig från gänget bara för att man valt äta hälsosammare, men man kan faktiskt välja vad man väljer. Sen finns det självklart sånt som vi inte kan undvika, men små ändringar här och där gör stor skillnad i långa loppet.


Ät precis som du önskar, ät bara medvetet och låt dig inte manipuleras.

3 kommentarer:

 1. elin oleniusson5 juli 2010 19:20

  kunde nog inte varit ett mer passande inlägg för mig just nu, sitter i turkiet och äter ute day and night. Bra tipps och sunda tankar, Kanon, tack för det.

  SvaraRadera
 2. Maria Isabelle7 juli 2010 00:34

  De här gillar jag! Jätte bra tips för någon som äter ute alltför ofta så som lunch mån-fredag, bara för att man inte hinner laga mat hemma och ta med till jobbet kanske.

  Coachen kanske kan lägga upp en veckomeny med nyttig å snabblagad lunchmat att ta med till jobbet? ; ) Enligt erfarenhet gillar jag lowcarb och därför är sådana recept prioriterade......(ring mig, vi måste spinna vidare på detta!!)

  SvaraRadera
 3. Elin - Hoppas du har en underbar semester i Turkiet! :) vi får träffas snart och ta en fika? jag åker till makedonien den 16-2 Kramar!

  SvaraRadera