lördag 10 juli 2010

MATSMÄLTNINGSRAKETEN

Ingefära, cayennpeppar och gurkmeja är kryddor som alla har läkande
egenskaper och främjar matsmältningen.
Röran bidrar till att födan lättare
omvandlas till energi istället för fett samt hjälper kroppen att ta upp näringen
bättre. Gurkmeja skyddar levern mot gifter och sänker kolesterolhalten.
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
en knivsudd cayennpeppar
2 tsk vatten
1 msk honung
Tag 1 tsk av blandningen före lunch och middag.
Kan förvaras i kylskåp ca 3 dagar.

Närings smothie för 2
1 paket fryst bär (tex blåbär, jordgubbar, hallon)
4 dl yoghurt
2 msk linfrön
1 tsk kanel

Mixa bären i en mixer, häll i yoghurten i en bunke och häll sedan i bären och linfrön och ställ den sedan i kylen så den blir sval eller häll i krossad is. Ta fram bunken efter en liten stund och häll över färsk blåbär.


Näringsrik mellanmål med massa blåbär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar