torsdag 1 juli 2010

Träning
I många år tränade jag fotboll tills jag upptäckte Karate och Taekwon-Do, kampsportsvärlden. Från att ha tävlat och tränat lag sport i över tio år blev de till en utmaning att tävla individuellt.

Det kändes rätt direkt då det var det roligaste jag hade gjort men också då jag märkte att självuppfattningen, självtilliten, och förmågan till självförsvar växte.

Jag rekomenderar även Taekwon-Do för de som vill testa ett nytt sätt att snabbt förbränna fett då kampsport är ett av det bästa sättet att komma i form.

Taekwon-Do grundades av Gen. Choi Hong Hi som även introducerade Taekwon-Do i den koreanska militär styrkan.
Det är en självförsvarskonst fån Korea som även lyckats bli sport med verksamheter över hela världen.
För att ge alla Taekwon-Do utövare i hela världen möjligheten att kunna träna i vilken klubb som helst bedrivs Taekwon-Do träningen över hela världen med hjälp av olika koreanska termer. Tack vare detta kan alla oberoende av nationalitet och eventuella språkbegränsningar delta i träningsverksamheten över hela världen.
Träningshallen heter Do Jang och är en plats där gamla som unga, kvinnor och män oberoende av ras eller religiös uppfattning kan forma och utveckla sin andliga, moraliska och fysiska kunskap.
Taekwon-Do´s grundstenar:
Ye Ui- Artighet
Yom Chi- Okränkbarhet
In Nae- Ståndaktighet
Guk Gi- Självkontroll
Baekhjul Boolgool- Oövervinnlig anda

Gen. Choi´s tre av sju träningstips för Taekwon-Do som även kan användas i andra sporter.

1. Varje rörelse har sitt mål, sätt att utföras och inlärningsmetodik.
2. Avstånd och vinklar vid tekniker borde väljas efter det sätt som kan åstadkomma optimal effektivitet.
3. för att minimera trötthet och bli snabbare kräver varje rörelse en utandning. Det är jätteviktigt att lära sig att andas på rätt sätt när man tränar, utandningen ska börja från nedre delen av magen.

3 kommentarer:

  1. hej, det låter jätte kul med taekwon-do! vet du om det finns nån bra klubb i Stockholm? Måste man tävla å så? Jätte bra blogg föresten!!

    SvaraRadera
  2. Södermalms Taekwon-Do är en av de bättre klubbarna i Stockholm, http://www.sodermalmtkd.se

    SvaraRadera
  3. wow. Ska nog testa detta! Tack för en bra blogg!=)

    SvaraRadera