tisdag 1 februari 2011

Steviasocker!
God chokladsås med 100% kakao 100% naturligt smör och grädde samt lite "socker" från stevia- växten som gör den sött och god utan Kolhydrater!Det kan och ska både bli nyttigt och gott!

6 kommentarer:

 1. Hej! Ville bara passa på att tacka för att du delar med dig av dina kunskaper och även passa på att fråga vart du fått tag på stevia? Jag frågade i en hälsokostaffär och de sa att det inte var tillåtet att sälja det i Sverige (i butik) men på internet kunde man köpa det. Jag har provat agavesirap men gillade inte det så särskilt... Har du provat det?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. hejsan där, tack!

  Jag har inte provat agavesirap, men jag ska kolla upp det lite nu efter din information!

  Steviasocker finns tyvärr inte att köpa i butik än, då man väntar på ett godkännande. Men produkten är förberedd för butiksförsäljning som livsmedel. Godkännandet är idag bara formalia då EFSA (European Food Safety Authority) har rekommenderat ett godkännande inom EU. Beslut kommer i sommar och med all säkerhet postivt, enligt Stevia.

  Alltså säljs den idag via hemsidan med argumenten att den är tillåten att sälja och köpa, och tillåtet för var och en att själv använda det som man vill.
  Jag tror att produkten kommer att bli stor inom kort, om man vill kan man köpa det idag via hemsidan eller så kan man vänta några månader och göra det i butik.

  Jag kommer att få läsa och studera produkten mer och meddela er här på bloggen!

  Lycka till nu och maila gärna om du har fler frågor.

  SvaraRadera
 3. Hemsidesadressen är www.steviavital.se ;)

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Nu finns stevia i matbutikerna. Och redan nu sprids felaktigheter, bl.a. att "maltodextrin" inte är hälsosamt eller naturligt.

  Lite fakta kan kanske vara på sin plats! Maltodextrin utvinns ur växten cikoriarot. Roten innehåller de två fiberämnena inulin och oligofruktos som kallas fruktosfibrer. Samma sorts fibrer som också finns i grönsaker som sparris kronärtskocka, svartrot, purjolök, vitlök eller gul lök.
  Dessa fruktosfibrer har en så kallad bifidogen effekt vilket innebär att de främjar tillväxten av de nyttiga bifidobakterierna i tarmen. Nyttiga bakterier i tarmens bakterieflora, något som både förstärker immunförsvaret och ökar immunförsvarets motståndskraft mot infektioner.

  SvaraRadera
 6. Hej alla. Såg att vårt namn förekom i kommentarerna och vill bara förtydliga att vi inte har något att göra med den missvisande informationen. Steviafloran börjar växa och därmed också rykten och hörsägen. Maltodextrin är helt riktigt som Anonym skriver ovan helt naturligt. Maltodextrin är en lågsöt fyllare eller volymskapare som blandar ut de otroligt starka sötningsmedlen som aspartam (konstgort) och stevia (naturligt) är. På detta sätt kan man dosera med en tesked istället för delar av en knivsudd. Vi använder erytritol med vår sötaste stevia för samma uppgift både för att den är sötare och för att den har t om lägre blodsockerpåverkan och lägre laxerande effekt än maltodextrin. Tyvärr dyrare men överlag bättre tycker vi. Inget ont om maltodextrin dock.

  SvaraRadera