torsdag 2 september 2010

Hälso Chokladen Xocai för de som älskar choklad och älskar sitt hjärta!

Acai bär.

Är man en chokladälskare finns idag världens första och enda kallpressade choklad! Det betyder att förutom kakao innehåller den acaibär och blåbär. Acaibär är idag den nyaste trenden i USA när det gäller hälsa, för de som följer hälsotrenden i USA.

Det är ett litet , svartlila bär och listan över bärets nyttiga egenskaper är hur lång som helst. Bäret är desutom proppfullt med antioxidanter! Exempel på de nyttiga egenskaperna i acaibär är - en stor mängd naturliga omega fettsyror, fettlösliga vitaminer som vitamin E och A samt fibrer.

Choklad brukar man associera med godis och är ofta ansett som orsak till övervikt, akne och hål i tänderna. Detta kan till viss del stämma med mjölkchoklad och vitt choklad men sanningen är att mörk choklad (70 - 72 % kakao) kan vara en mycket hälsosam bestånddel i ett effektivt friskvårdsprogram. Det finns en imponerande och snabbt växande mängd forskning som styrker detta och pekar på att mörk choklad är överraskande effektivt att stödja och skydda kroppens system och bidra till ett ökad välmående och hälsa.

skillnaden mellan Xocai och den mörka chokladen som funnits hittills:
Skillnaden ligger i tillverkningsprocessen. Den vanliga mörka choklad har rostad, uppvärmd kakao och tillsatt bla mjölk, transfetter, raffinerad socker, konserveringsmedel mm. Då förstörs ca 70 - 80 % av kakaons hälsoeffekter. Medan Xocai chokladen är unik då den är kallpressad enligt en patenterad metod som bevarar det nyttiga innehållet i kakaon samtidigt som man tillsatt ytterligare kraftfulla antioxidanter från acai bär och blåbär vilket gör chokladen till den mest kraftfulla antioxidant-rika naturliga livsmedelsprodukt som någonsin skapats.

Men trots att så mycket av hälsaoeffekterna förstörts och alla tillsatser i kakaon i den vanliga mörka choklad så har faktiskt den bevisat hälsoeffekter.
Men om den mörka chokladen som funnits hittills har hälsoeffekter, vilka hälsoeffekter har då inte denna nya mörka choklad som har kvar 100 % av de de poitiva egenskaperna i kakaon...

Man ska alltid vara kritisk när det gäller nya produkter i vår kommersiella samhälle. Anledningen till att jag belyser denna produkt är forskningen och studier som pekar på acaibärets nyttiga egenskaper. Samt studier som karoliska Institutet har gjort om choklad och dess skyddande effekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar