tisdag 2 november 2010

TankensKraft

Jag kommer återkomma till TankensKraft med jämna mellanrum. Jag jobbar mycket själv med TankensKraft, både som coach, idrottare och i min vardag. Och som tidigare sagt är TankensKraft Stor.
Tänk dig att du har ett viktig möte imorgon tidigt på morgonen, och du ligger i din säng och upprepar: I morgon ska jag vakna klockan 5, imorgon ska jag vakna klockan 5, imorgon ska jag vakna klockan 5... Visst vaknar man tidigt, ofta till och med prick klockan 5 eller så vaknar man innan larmet ens gått igång för att man har intalat sig själv så att tankens styrningskraft tar över.
Inom medicinsk vetenskap finns den så kallade placeo-effekten. I ett experiment delade man en grupp människor med samma sjukdom i två halvor och gav den ena vanlig medicin och den andra halva fick verkningslösa sockerpiller. Det visade sig att även de personer som åt sockerpiller blev friskare. De trodde att de åt en stark medicin och tron kunde göra de friskare.

Tror man att man ska bli sjuk strax före en tävling eller ett viktig möte är chansen väldigt stor att man blir det också. Och man kan också genom mätningar påvisa kroppsliga förändringar bara av tankens kraft.

Funderar du hur en tanke påverkar dig omedvetet? Ta upp det i diskusionen!

4 kommentarer:

 1. Måtte jag inte försova mig" tänker jag upprepade gånger - och försover mig. Så visst vet jag att tankens kraft fungerar. Man bör tänka positivt i stället.

  SvaraRadera
 2. Bra att du tar upp det! Jag kanske inte var tydlig med det. Tänka positivt och förstärka de positiva tankarna bör man understryka, man ska veta att tanken styr både medvetet och omedvetet. Problemet för många kan vara att tankens kraft inte hjälper dem utan snarare stjälper dem, beroende på var man lägger tygdkraften. Man kan lära sig att utnyttja tankens kraft genom att lyfta fram det positiva tänket, alltså utnyttja tankens kraft istället för att tankens kraft ska utnyttja dig.Får din psykiska energi de rätta signalena från dina tankar kan man åstadkomma mirakel.

  SvaraRadera
 3. Jodå, visst var du tydlig. Jag ville bara skoja lite och med ett enkelt exempel visa hur tokigt det blir när man glömmer bort att tänka positivt och låter en osäkerhet eller rädsla få fäste i tankarna.

  SvaraRadera
 4. Bra exempel! :) Om vi är rädda att försova oss, är vi fokuserade på att försova oss, vilket också blir resultatet.

  SvaraRadera