söndag 17 oktober 2010

Alkohol

Hej, så här på en söndag är det säkert några som är lite bakis men som också har ett träningspass inbokad och
man kanske funderar hoppa över.. det är lika bra skulle jag säga då träning inte har någon större effekt när man är bakfull. Och att träning skulle ta bort baksmällen är bara en myt, då man är helt uttorkad av alkoholen och kroppen gör allt för att bryta ned den och hjälpa de inre organen med vätska, och då lämnas musklerna åt sidan ett tag. Eftersom kroppen kämpar med att återhämta sig efter uttorkningen blir man stelare, långsammare och allt är jobbigare vilket resulterar i en dålig prestation och en missnöjd kropp. Lyssna på din kropp och jobba med den istället för mot den, om du vill att den också ska lyssna på dig och jobba
med dig.
Det kan därför vara bra att dricka vatten mellan drinkarna för att hålla kroppens vätskebalans på en jämn nivå. Om man dricker öl så ska man köra varannan vatten och dricker man vin behöver man ännu mera vatten då den innehåller mer alkohol.
Det är också bra att äta innan man lägger sig och äta så fort man har vaknat för det är först när kroppen har fått mat som återhämtningen kan påbörja.

Så glöm inte vattnet!

Omalkohol...
Alkohol är en kolhydrat med noll näring och mycket energi som kan omvandlas till fett i kroppen och kan d
ärför bidra till övervikt. Alkohol gör också att man blir mer sugen på mat och framförallt sötsaker.

En starköl innehåller 190 kcal
Ett glas rött vin innehåller 110 kcal
Ett glas vitt vin innehåller 100 kcal
Ett glas gin&tonic innehåller 150 kcal
Ett glas whisky innehåller 90 kcal

Informationen kommer från livsmedelsverket.

2 kommentarer:

  1. Bra inlägg! Gillade att du tog upp de här me att äta efter festen, det passar mig som handen i hadsken hehe och man mår ju sååå mycket bättre dagen efter OM man faktiskt äter där på natten.

    SvaraRadera
  2. Tack Maria! Ja det är jättebra att du äter innan du lägger dig för som du har märkt så mår du så mycket bättre dagen efter och det är för att kroppen började återhämtningen då du åt. Så ju fortare du äter desto snabbare är du i form igen. Fortsätt så! :)

    SvaraRadera