torsdag 28 oktober 2010

Avocado och Hälsa


Alla som känner mig vet att jag älskar avocado! Som ni kan se kan jag äta hur mycket avocado som helst så jag blir ofta tvungen att begränsa mig då allt i överdrift blir gift, som jag och många andra brukar säga. Men en avocado om dagen skadar inte utan tvärtom, det är ju så sjukt mycket näring i denna frukt. Det som gör denna frukt så nyttigt och näringsrikt är dess innehåll på enkelomättat fett, antioxidanter och den långa listan på vitaminer och mineraler som skyddar oss mot sjukdomar. Enligt japansk forskning skyddar avocado vår lever, som har en minst sagt viktig uppgift för vår hälsa.


Avocado används också vid hudvård då de enkelomättade fettsyrorna är något som huden behöver då de löser upp fett och smuts. Avocado oljan är särskilt bra för torr hy.
Med avocado kan man blanda ihop till Ansiktsmask, Anskitsskrubb, Rengöringslotion, Hårbehandling, Hudbehandling, och mycket mer faktiskt. Tips och enkla recept till egna masker osv hittar du på Nyfiken vital!

En avocado som är omogen ska mogna i rumstemperatur. Låt inte den ligga i kylskåp om den är omogen då fetterna är känsliga för kylan och då missfärgas den helt. Om det är en mogen avocado kan du då ha den i kylen utan problem.

Ofta man inte hittar mogna avocado när man vill ha en.. för att få den att mogna snabbare kan man lägga den i en papperspåse ihop med ett äpple! Äpple smittar av sig ett hormon som skyndar på hela mognadsproccesen för avokadon!

2 kommentarer:

  1. Men gud vilket bra tips med äpplet!! ICA MAXI säljer annars "mogna avokado" i paket också. Kan va ett alternativ om man har JÄTTEbråttom

    SvaraRadera