måndag 4 oktober 2010

Intervju med Rally stjärnan Miriam Walfridsson

Här kommer en intervju med en riktig tuff rallytjej och så är hon hälsocoach också! Det var under hälsocoach utbildningen som jag lärde känna Miriam, en härlig tjej med en positiv inställning som verkar vara ett naturligt drag i hennes personlighet!

Längre ner kan ni också se video från ett rallyreportage i sportspegeln i söndag då man får se tjejern i farten!

Ramona Karlsson & Miriam Walfridsson

Trevlig Läsning!


Hur förbereder du dig inför stora mästerskap?
Jag håller mig kontinuerligt fysiskt aktiv för att klara av de påfrestningar som jag kommer möta under tävlingens gång. Speciellt viktigt är det att hålla koncentrationen uppe och under långa perioder kan det vara påfrestande, därav är det viktigt att vara i god fysisk form.

Inför ett rally så förbereder jag mig mentalt nästan en vecka innan. Det kan vara alla saker som "hur ska vi hantera en sådan situation" till "hur upplägget kommer att bli". Tävlingen ska vara "genomgången" i mitt huvud innan jag kommer till själva tävlingsdagen, då ska slutmålet vara att sätta sig i bilen med ett gott självförtroende.

Vad sätter du upp för mål inför en stor tävling?
Självklart vill jag och min förare alltid vinna, men man måste också sätta rimliga gränser. I rally kör man nära gränserna hela tiden och det är ett otroligt samarbete i bilen mellan förare och co-driver. I stora tävlingar är det Svenska Eliten vi kör emot, och det är "inte för inte" som svenskarna åker snabbt ute i världen. Ju snabbare det går desto närmare gränsen ligger man, och det är vi medvetna om innan start. Så jag kan säga att i bakhuvudet finns alltid segern, och för att nå den måste allt fungera klockrent.

Vad gillar du bäst med rally?
Jag gillar utmaningar och att fastna för rally var inte svårt. Det är så otroligt häftigt och känslan går inte att förklara hur det är att åka full fart och på gränsen i skogen, det måste upplevas! Det handlar om adrenalin, tävlingsinstinkt och att prestera det yttersta vid varje tillfälle och situation. Samarbetet som utförs i bilen är på extrem nivå, då förare och co-driver måste lita på varandra till 100%.

Kan vem som helst börja med rallysport?
Vem som helst kan egentligen börja med rally. Men för att nå till en högre nivå så gäller det att man som person är tävlingsinriktad och målmedveten, samt har känsla och talang för bilkörning. Allt går, bara man verkligen vill!!


Är det lätt för tjejer att lyckas inom rally med tanke på att det är ett manligt
territorium?

I nuläget är vi endast ett tjejekipage som är med och slåss med den Svenska Eliten. Det är inte många tjejer som håller på med rally och varför vet jag inte riktigt. Motorsport är en av de få sporter som det egentligen inte skiljer något på att vara tjej eller kille, mycket sitter i huvudet.

Hur äter/dricker du innan och efter en träning?
Under en lång tävling vet jag att det ibland kan vara långa mellanrum mellan matuppehållen. Så vi ser alltid till att vi har med bananer och bars, samt mycket vatten i en väska ifall vi akut känner att vi måste få något i oss. Innan tävlingarna så ser jag till att äta bra mat under lagomt långt mellanrum samt ser till att dricka mycket vätska så jag är i maximalt god form till tävlingen (så gott det går, beroende på dagsform).

Har du något "hälsoknep" du vill dela med dig till läsarna?
Lev livet och bjud på dig själv!! Om ni tänker på en situation där den ena personen säger "nä, klarar du verkligen det där" eller den andra som säger "Jaaaa, klart du klarar det". Vilken känsla är bäst? Ta med er den och uppmuntra era nära o kära!
Tackar Miriam för en trevlig intervju! Och lycka till i sitt fartfyllda liv!!

2 kommentarer:

  1. Roligt med filmen! Visste inte att någon satt brevid å läste :)

    SvaraRadera
  2. Visst! :) jo, Miriam är kartläsaren då som det heter, så det gäller att hon läser rätt då hennes förare kör helt efter henne...

    SvaraRadera