lördag 9 oktober 2010

Intervju med Alexandra SaidacAlexandra Saidac

Alexandra är någon man minst sagt kan kalla inspiratör. Hon flyttade till spanien (själv) samma år hon började gymnasiet för att följa sin dröm som häst polo proffs. Även musik har varit en dröm för Alexandra och hon om någon vet att om man vill uppnå sina mål måste man jobba för dom. Hon har rest över hela världen (Spanien, Argentina, Usa, Frankrike bl a..) jobbat hårt med allt hon tagit sig för och ger aldrig upp! Grym tjej med andra ord

Hur kom du i kontakt med häst polo?
Jag höll på med hästar som liten och har alltid varit en pojkflicka. Jag älskade sport överhuvudtaget. Sen så en dag så hittade jag ett par polo klubbor i mitt garage som tillhörde min farfar. Jag förstod att detta var den optimala sporten för mig då jag fick kombinera bollsport med hästsport och på den vägen var det.

Jag antar att häst polo inte är så utbrett i sverige som sport, hur har du haft möjlighet att satsa så pass stort som du gjort?
Det är korrekt. Det är en väldigt liten sport i Sverige och den var ännu mindre när jag började.
Jag fick möjligheten att åka till Argentina vid 13 års ålder på träningsläger. Jag utvecklades mycket där. Det är svårt att bli bra på polo i Europa. Så jag hade tur. Argentina gjorde att jag fick ett annat perspektiv på polo eftersom polo är en nationalsport i Argentina. Jag fick se hur sporten är på riktigt. Det är inga hattar och champagne i Argentina inte, haha. Jag lärde mig av män, jag spelade med män och jag spelade mot män. Det gjorde att jag utvecklades snabbare och blev bättre. Jag hade alltid motstånd och en väldans
vinnarskalle.

Hur förbereder du dig mentalt och fysiskt inför en tävling ?
Lyssnar på riktigt tung gangster rap. Jag drar fram agressioner med flit så att jag får adrenalinet att pumpa ännu mer under matcherna. Eftersom jag spelar mot män som väger dubbelt så mycket som jag så måste jag vara dubbelt så aggressiv.

Idag vet jag att du jobbar mycket med musik och att det går väldigt bra för dig, har dina erfarenheter från polon hjälpt dig i dina framgångar?
Absolut. Jag har lärt mig mina viktigaste lektioner i livet av min idrott. Jag är mycket uthålligare än många musiker och jag vet att man måste göra de tråkiga sakerna vare sig man vill eller inte för att komma dit man vill. Att träna flera h om dagen gör att man blir uthålligare som människa. Det är inte alltid kul att träna, men att träna mot sin vilja är sjukt nyttigt! Det har gjort mig uthålligare, starkare och jag tillämpar det i allt jag gör. Det gör att jag alltid är ett steg före och det finns inget stop.

Du pendlar mellan Stockholm och Paris just nu för att DJa, hur finner du tid för hälsan?
Jag prioriterar min hälsa väldigt högt. Jag ser till att ha tid för att träna. Alltid.
För mig är träna livsviktigt. Det finns aldrig ursäkter för att inte träna. Om jag inte har tid att gå till gymmet så tar jag bara ett par jogging skor och kör.

Du ser väldigt vältränad och hälsosam ut, hur gör du för att hålla dig i form?
Jag prioriterar min kropp. Det är mitt tempel. Om min kropp inte mår bra så mår inte jag bra. Jag blir väldigt nere om jag inte tränar. Jag ser till att äta rätt, dricka mycket vatten och gymma regelbundet. Om jag inte har tillgång till ett gym på grund av att jag är i ett land där jag inte har koll på vart det finns gym, så drar jag som sagt bara ut och springer, oftast intervallträning. Lyktstoplar är VÄLDIGT bra om man vill köra intervaller. Jag tar sikte på en eller två stolpar fram och springer allt vad jag har, sedan vilar jag två stoplar.. och springer 3 stolpar nästa och så vidare. Du kan träna vart som helst. Det finns inga usäkter.

Har du några bra knep du vill dela med dig till läsarna?
Det tar 20 år att få 20 års erfarenhet. Visst, talang finns, men i slutändan är dom som är bäst på det dom gör nördarna som orkar lägga ned alla timmar på det dom gör. Uthållighet ger framgång. Si o si som man säger på spanska!


Tack Alexandra och lycka till!

Radio intervju med Alexandra! Klicka här
Länk till hemsida! Klicka här

2 kommentarer: