onsdag 6 oktober 2010

Ryggproblem

Ryggproblem är mycket vanligt i dag och kan uppstå både i vardagen, vid datorn, när vi kör bil, bär ett barn eller lyfter på jobbet eller på gymmet. För att man ska ha en bra rörlighet längs hela ryggen måste man ha en frisk ryggrad. Studier visar att upp till 80 % av alla människor lider av någon form av ryggproblem under sin livstid.
Många där ute och en av mina läsare önskar tips och råd som hjälper de att undvika eller lindra de vanligaste ryggproblemen.

Kroppshållningen kan få dig att se hopsjunken och trött ut eller självsäker och stolt ut.
Ryggen är inblandad i flera rörelser som vi utför dagligen och utför man rörelserna på rätt sätt kan man skydda ryggen och ha en stark rygg hela livet.

Hur skyddar man ryggen?

S. Fötterna parallella och rakt under höfterna. Det är den absolut bästa positionen för benen och ger det allra största stödet för ryggraden.

Böja. Den bästa ställningen för diskarna i korsryggen, som kan bli allvarligt och rent av obotligt skadade vid böj rörelser, i synnerhet när man lyfter och vrider samtidigt är att alltid lyfta från höfterna, håll ryggen rak, böj på benen och använd båda armarna.

Stiga upp och lägga sig. En ytterst användbar teknik särskilt när man går i och ur sängen eller reser sig upp från liggande ställning på golvet är att spänna midja och mage och håller ryggen rak och tar spjärn med dina böjda knän.

Sträck på dig. Tänk på att sträcka på dig, både när du sitter, står och ligger ner. Håll ryggen rak när du sitter.

Träna rygg och mage. Stretchning och Pilates är bra träningsform som kan lösa ryggproblem.

- Tänk på att undvika att ligga eller sitta still för länge, rör ofta på dig, går det att undvika tunga lyft så gör det och tänk på att ryggen gillar värme så skaffa värmedyna eller ta varm dusch.


Det mesta kommer från Stanmore&Martin

1 kommentar:

  1. Underbart inlägg! Nu fick jag bekräftat också att värmestolen i bilen e helt rätt att använda för ryggens skull : ) har funderat över det faktiskt. Tack så mycket för all info, en toppen blogg och tydliga bilder!

    SvaraRadera