lördag 2 oktober 2010

Intervju med Thaiboxningsmästaren Anosh Sheytan

Hej, dax för min andra intervju med en inspiratör! Det är ett nöja att få intervjua denna fighter! Anosh Sheytan, thaiboxningsmästare och en av grundarna till Fighting Against Rape en förening som jobbar mot kränkande övergrepp av kvinnor genom att lära ut självförsvars tekniker utan någon kostnad.
Förutom kamsportsutövare är han toppbloggare, ståuppkomiker, vän med Glenn Hysén osv osv :) ja verkligen en rolig och intressant kille som jag ska presentera för er!

Här följer intervjun!

Hej Anosh! Jag vill än en gång passa på att berömma dig för föreningen F.A.R du har varit med och grundat, det värmer att se ert engagemang. Kan du berätta lite om den och vad som är grunden till denna förening?
Tusen tack, det uppskattas enormt att få en sån stor och positiv respons från olika håll!
F.A.R, Fighting Against Rape är något jag startade nyss. Det har skett så många övergrepp emot kvinnor i Göteborg och runt om i landet. Men jag vill i första hand hjälpa alla tjejer här i Göteborg, därför startade vi denna icke vinstdrivande ideella förening där tjejer i alla åldrar ska komma och aktivt lära sig självförsvarstekniker, utan att behöva betala!


Kan du berätta om din karriär som thaiboxningsmästare?
Jag har alltid vart sysselsatt inom sport, jag spelade i Frölunda Indians Hockey i 8 år men jag fick snabbt och tråkigt nog lära mig min position som 'svartskalle' och att jag inte passande in där bland Skandia-chefernas söner under matchtid, så Kampsporten var min terapi från det. Jag började med Karate i Shinzen Shora Kai sen gick jag över till Muaythai. Jag kände direkt hur jag var bättre än alla andra bara efter några månader.

Kan du beskriva känslan som infann sig när du stod där som mästare?
När jag började bli kallad för mästare, var pga att jag golvade dåvarande och nuvarande K1- och Muaythai mästare Rickard Nordstrand under en vänskapsmatch, då var jag bara 16 år. Det är något som Rickard själv än idag är chockad över, för att jag är fortfarande en utav få som lyckats få ner honom. Lyckan var obeskrivlig.

Hur brukar du förberedda dig inför en stor tävling, fysisk och mentalt?
Nu mera tävlar jag inte för en skada jag ådrog mig i November 2005. Men innan brukade jag förbereda mig genom hård träning och jag pushade mig själv över gränserna mentalt och fysiskt, vare sig det var en match eller något större. Mycket hårdrock, mycket trappspring. Jag brukade springa tills jag fick blodsmak i munnen.

Hur äter/dricker du innan och efter en träning?
Jag har alltid varit mån om att äta bra, vare sig jag har något framför mig eller ej. Det är en knapp handfull gånger om året som jag ens vidrör snabbmat. Jag undviker alkohol periodvis och försöka leva så 'grönt' som möjligt i allmänhet.

Kan vem som helst börja med thaiboxning/kampsport?
Alla kan börja i kampsport, det finns så många olika grenar inom kampsport så det finns säkerligen något som passar var och en. Det finns kampsporter för den som vill tävla högt och lågt, för de som vill tävla i ex. Kata och inte fightas alls, det finns många som tränar i syften att hålla hälsan i form etc.

Har du något ”hälsoknep” du vill dela med dig till läsarna?
Mitt Hälsoknep är att gå ut och promenera minst 1h på morgonen oavsett väder och gärna en valfri aktivitet till kvällen. Ät grönt! Spola kröken & tobaken!


Mvh Anosh Sheytan, http://finest.se/anoshsheytan

5 kommentarer:

 1. Inom vilken organisation är / har han varit mästare? älskar thaiboxning men aldrig hört talas om honom, dessutom har nordstrand inte någon noterad förlust mot honom.

  SvaraRadera
 2. Hej, ursäkta för sen svar, ville ta reda på fakta från självaste Anosh så här kommer den:

  Anosh:Jag körda muaythai mellnan åren 01-05, mest i lejonkulan och jag va u16.
  Matchen mot Rickard Nordstrand var en vänskapsmatch i Fighter Muay Thai, finns en video på youtube, http://www.youtube.com/watch?v=ZsGiZPzYuEU .

  Hoppas du fick svar på din fråga,
  Liberta

  SvaraRadera
 3. Mästare? Har den här killen ens gått en enda officiell tävlingsmatch och i så fall vilken klass?

  Hur blir man Thaiboxningsmästare utan att ha vunnit ett enda bälte?

  Fake, mytoman, bedragare etc

  SvaraRadera
 4. Vad för mästare skryter om att han har golvat någon i en vänskapsmatch?

  SvaraRadera
 5. Han har aldrig tränat på lejonkulan!

  SvaraRadera