onsdag 27 oktober 2010

Kvällsövningar

Skön kväll med lite kvällsövningar utan redskap är nått man borde göra lite oftare, bra för lugnet om man har haft en stressig dag och kan fungera som en godnattssömnpiller! :)

Meditation är ett sätt att rikta uppmärksamheten på en sak eller aktivitet åt gången och lämna allt annat utanför. Denna princip kan du tillämpa på de vardagliga sysslorna och dra fördel av meditationen. Precis som när idrott tränar våra kroppar, tränar meditationen vår sinne. Därför är det bra att kombinera motion med meditation. Det är enklare att ha kontroll över kroppen än över sinnet så det är bra att börja träna på meditation så att det blir en bra balans mellan kropp och sinne.

Växelandning, ger harmoni i kropp och sinne och sträker den mentala och fysiska energin. Denna övning är också bra mot oro och sömnlöshet. Det går ut på att stänga den ena näsborren och andas ut med den andra och tvärtom, vilket blir en omgång av växelandning. Upprepa detta i jämn följd tills du börjar känner dig lugn. Genom att det skickas impulser växelvis till de två hjärnhalvorna hjälper det till att sammanbinda de två hjärnhalvornas funktioner.

Jag älskar att sträcka ut mig på golvet som en fisk efter en dag man tillbringat flera timmar vid skrivbordet, framför datorn, i bilen eller framför teven, så himla skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar